Shadowzone Gaming - Games van de community: FiveM

Met dit hulpprogramma kan je aangepaste servers invoeren die zijn toegewijd aan het spelen van GTA V.

 · 2 min read

​GTA V

FiveM is gemaakt door CitizenFX Collective als een aanpassing voor Grand Theft Auto V. Met dit hulpprogramma kan je aangepaste servers invoeren die zijn toegewijd aan het spelen van GTA V. Hoewel het niet gemaakt is door Grand Theft Auto-ontwikkelaars, wordt de mod onderhouden door een gemeenschap van programmeurs genaamd Cfx.re. Met FiveM krijgen servers toegang tot aangepaste auto's, kaarten, wapens en de originele game-AI. De mod verbetert de netwerkcode van Rocktstar, maar het wijzigt de GTA V-installatie niet. Dit betekent dat je niet wordt uitgesloten van FiveM en Grand Theft Auto Online.


Speelwijze

In tegenstelling tot Grand Theft Auto V, is het in FiveM juist de bedoeling om het echte leven na te bootsen. In plaats van het stelen van auto’s, het bezoeken van prostituees en het plegen van moorden ga je precies doen wat je in het echte leven doet: je netjes aan de regels houden.

Het concept is simpel: Maak een personage aan en leef je in alsof het je echte leven is. Kies voor een legale baan of kies voor de actie van de onderwereld. Het kan allemaal, je kan je fantasie de vrije loop laten en doen wat je in jouw leven nooit voorhanden hebt gehouden!


Maasland

De spelers van Shadowzone hebben geruime tijd op de FiveM server van Shadowzone Gaming gespeeld, namelijk Kruisdam. Deze is sinds kort offline, waardoor de meeste spelers zijn overgestapt naar Maasland RP. Een aantal spelers waren hier al enkele jaren actief en hebben een groot imperium opgebouwd in de druiventeelt en wijnhandel. Andere spelers hebben hun geluk gevonden in het politiekorps, maar ook bij het plaatselijke advocatenbureau.

Wil jij ook het echte leven, maar dan digitaal meemaken? Proef van het leven in Maasland, door een legale baan te kiezen bij het uitzendbureau, de politie, ambulancezorg Maasland, de ANWB, Specter&Co, het Algemeen Maaslands Persbureau of een van de vele voertuigbedrijven.

In deze stad is er voor iedereen die geen legale baan wilt ook wat te beleven, van autodiefstallen, het overvallen van winkels, de juwelier en banken tot aan het verzamelen en verwerken van verschillende soorten drugs en het deelnemen aan criminele organisaties. Maar wees voorzichtig, een nacht in de cel staat je te wachten als je niet zorgvuldig genoeg bent!