Shadowzone Gaming - De geschiedenis van Shadowzone Gaming

Op 29 januari 2013 werd Shadowzone opgericht in APB Reloaded, een MMO-computerspel. Dit is ontstaan uit een groep vrienden uit Emmen die dit spel speelden.

 · 3 min read

Oprichting

Op 29 januari 2013 werd Shadowzone opgericht in APB Reloaded, een MMO-computerspel. Dit is ontstaan uit een groep vrienden uit Emmen die dit spel speelden. Een aantal jaar later, op 6 mei 2017, is deze vriendengroep begonnen met spelen op Warface, waarbij zij Adri hebben gevraagd of ze de naam Shadowzone daarvoor mochten gebruiken. Dit mocht en Shadowzone is op Warface meer gegroeid, onder andere door het overnemen van de TeamNL Warface clan en de Grolsch Warface clan in 2018 en 2020.
Groeiende community

Op 3 oktober 2017 is Jordy bij Shadowzone gekomen en in april van 2018 heeft hij samen met Daniël en Dylan een logo gemaakt, het eerste event opgezet en de eerste shirts laten maken. Sindsdien is het vrij snel gegaan en is Shadowzone uitgegroeid naar de vereniging dat het nu is.


Adri bevond zich eerst meer op de achtergrond, maar sinds het eerste event is hij meer naar de voorgrond getreden om te kijken hoe de community meer kon groeien. Daaruit is een community-management opgericht dat alles regelde en organiseerde. Eerst was dat gelijk aan de mensen die de Warface clan organiseerden, daarna is dat losgekoppeld en werden het twee aparte organen.


Op een gegeven moment speelden steeds minder mensen Warface en werd er op het vierde event besloten om ook op andere games te richten. Dit werd gerealiseerd op 3 november 2019, waarna er op 30 december 2019 werd besloten om over te stappen van Teamspeak 3 naar Discord. In de periode daarna zijn BrabantCity en MildamRP aan Shadowzone toegevoegd en op 10 februari 2021 heeft Shadowzone Gangwars FiveM overgekocht.


Na een aantal jaar was Shadowzone flink gegroeid en zijn er meerdere evenementen georganiseerd, waardoor er is besloten om op 31 juli 2020 officieel een vereniging van Shadowzone te maken.
Naamsverandering

In het begin stond de community bekend onder verschillende namen. Zo was de naam ShadowZone en in Warface Shadow-Zone. Deze namen werden geregeld door elkaar gehaald. Doordat de community op gaming gefocust was en omdat er op meer games gericht zou worden, is ervoor gekozen om er Gaming achter te zetten.


Toen Shadowzone als vereniging bij de KVK ingeschreven werd, werd de knoop definitief doorgehakt door er Shadowzone Gaming van te maken, met als afgekorte naam Shadowzone.
Evenementen

21 t/m 22 juli 2018: Het eerste event van Shadowzone was een gezellige BBQ in Emmen. Op dit event kon iedereen elkaar leren kennen tijdens een BBQ, buikschuiven en om 02.00 uur naar de McDonalds gaan. Na dit event werd duidelijk dat dit vaker georganiseerd zou gaan worden!


15 t/m 16 december 2018: In Noord-Limburg was er een kerstevenement georganiseerd. Een event, met leuke activiteiten zoals bowlen. Iedereen heeft veel plezier gehad, met als hoogtepunt Gerard die over een hegje viel.


31 mei t/m 2 juni 2019: Het derde event was de allereerste LAN-party! Tijdens deze LAN-party werden meerdere toernooien georganiseerd, uitgebreid gebarbecued en samen plezier gemaakt. Het was een geslaagd weekend, waarna er werd besloten om twee LAN-party's en één ander event per jaar te organiseren.


4 t/m 9 oktober 2019: De tweede LAN-party was wederom een groot succes!


12 t/m 13 februari 2020: Het vijfde event was een gezellige nieuwjaarsborrel in Limburg, waar het carnaval losgebarsten was. Hierdoor kon van dichtbij worden meegemaakt hoe de Limburgers carnaval vieren. Het bestuur was al een dag eerder aanwezig voor een teambuildingsactiviteit, namelijk: Jeu de boules.


25 t/m 27 september 2020: Door de COVID-19 pandemie was het lange tijd onduidelijk of dit event plaats kon vinden. Gelukkig kon dit event doorgaan doordat de juiste maatregelen in acht werden genomen.


10 t/m 12 september 2021: Ook was het lange tijd onzeker of dit event kon doorgaan door de pandemie. Uiteindelijk kon er door de nodige maatregelen toch een mooi weekend van worden gemaakt. Op dit event werd de eerste groepsfoto onder alle aanwezigen gemaakt.