Shadowzone Gaming - Snel recept voor gamers: Gevuld Turks Brood

Een Turks brood gevuld met gehakt en groente. Strooi er zoveel kaas op als je wilt. Hiermee heb je een goede maaltijd op tafel maar wel anders dan je gewend bent. Eenmaal hieraan gewend wil je niks an

 · 2 min read

Beste Shadowzoners,


Vandaag hebben we het over eten en gamen. De twee mooiste dingen in het leven. We kennen allemaal wel het stereotiepe beeld van een gamer met een grote zak chips en een liter fles energie drank. Helaas zijn er te veel gamers die kunnen beamen dat dat stereotiepe beeld realiteit is. Vergeet ook zeker niet een lekkere pizza of frietje en dan in plaats van het zelf te halen wordt er gebruik gemaakt van Thuisbezorgd. Stel je voor dat jouw kostbare tijd in League of Legends, Fortnite of Call of Duty wordt verspild met beweging. Dat kan echt niet gebeuren!


Natuurlijk is dit bovenstaande lang niet voor alle gamers de realiteit. Alleen zelfs als je een weekend lang met jouw vrienden een gaming weekend organiseert, kan het zo zijn dat een milde vorm van het bovenstaande verhaal wel de realiteit is. Het nadeel daarvan is niet alleen dat al die junk food ongezond is, maar ook dat dat je een suiker dipje krijgt. Dat moeten we koste wat het kost voorkomen tijdens het gamen! Zodat jij energiek en met veel concentratie jouw favoriete spellen kunt spelen.


Daarom laten we jullie vandaag in de Shadowzone Blog een gezond recept zien dat niet alleen super lekker is, maar ook super snel en makkelijk klaar te maken.​Wat heb je nodig voor 1 gevuld Turks brood. (4 pers.)

 1. 1 Turks brood
 2. 200 gram half-om-half gehakt
 3. 250 gram macaroni groente (250 gram andere groente naar wens kan ook)
 4. 1 blik tomaten blokjes in sap
 5. 1 blikje tomatenpuree 70 gram
 6. 1 bolletje mozzarella
 7. 100 gram geraspte kaas
 8. Handje gerapte Parmezaanse kaas
 9. 1 eetlepel sambal badjak
 10. Halve eetlepel paprika poeder
 11. 1 eetlepel oregano
 12. 2 teentjes knoflook
 13. Peper en zout naar smaakEen Turks brood gevuld met gehakt en groente. Strooi er zoveel kaas op als je wilt. Hiermee heb je een goede maaltijd op tafel maar wel anders dan je gewend bent. Eenmaal hieraan gewend wil je niks anders meer.Bereidingswijze

 1. Snij het Turks brood langs de rand zodat je hem kan uithollen. Niet de bodem eruit halen.
 2. Snij de knoflook fijn of haal hem door een pers.
 3. Bak de gehakt rul met de kruiden, en de sambal en voeg dan de groente toe en laat nog kort meebakken.
 4. Voeg tomatenpuree toe en bak die ook nog even mee.
 5. Voeg de tomaten blokjes en sap eraan toe, goed roeren en draai het vuur naar laag.
 6. Laat het nog voor ongeveer 5 min zachtjes pruttelen
 7. Verwarm de oven voor op 180 graden
 8. Vul het Turks brood met het gehakt.
 9. Pluk nu stukjes mozzarella en leg die er overheen.
 10. Strooi nu de kaas en de Parmezaan erover en schuif het brood voor ongeveer 15-20 min in de oven.
 11. Geniet van deze heerlijke maaltijd!Vond je dit nu een erg lekker recept en wil je meer recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn? Ga dan vooral naar https://www.kokenmetbakker.nl/ voor de lekkerste recepten!