Shadowzone Gaming - Meet the member: Thibaud Peeters

​Profiel: Naam: Thibaud Peeters, Leeftijd: 21 jaar, Studie: Communicatiemanagement

 · 3 min read

​Profiel

Naam: Thibaud Peeters

Leeftijd: 21 jaar

Studie: Communicatiemanagement


Wat doe je in je dagelijkse leven?

Momenteel studeer ik communicatiemanagement aan de hogeschool in Gent. Dat neemt het grootste deel van mijn tijd in. Daarnaast maak ik podcasts, bewerk ik video's en ben ik fotograaf. Ik probeer mij digitaal creatief bezig te houden, game af en toe en beheer de sociale media van Shadowzone.

Momenteel is mijn grootste passie het maken van podcasts. Zo ben ik bezig met een podcast over jong talent, welke nog niet gepubliceerd is.
Sinds wanneer zit je bij Shadowzone Gaming?

In 2019 heb ik de mannen van Shadowzone leren kennen in de game Warface. Vanuit daar ben ik in de TeamSpeak server terecht gekomen, de voorloper van Discord. Eerst zat ik bij andere Nederlandstalige clans, maar bij Shadowzone had ik het gevoel dat we persoonlijk matchten, dus toen ben ik blijven hangen. Sindsdien sta ik bekend als de Belg bij Shadowzone en ben ik de langst actieve Belg binnen de community.
Hoe lang ben je al lid van Shadowzone Gaming?

Sinds 2020 ben ik effectief lid geworden. Om precies te zijn sinds april 2020, dus ik ben nu al twee jaar lid van Shadowzone.
Hoe vervul jij je rol binnen de sectie social media?

In het begin waren het vooral Jordy en ik die de sociale media regelde, samen met Dennis. Shadowzone had een aantal sociale media pagina's waar sporadisch op gepost werd. Samen met Fons, Dennis en Jordy heb ik in 2020 een postschema opgesteld en dingen uitgeprobeerd. Zo hebben wij bijvoorbeeld livestreams op Twitch georganiseerd en podcasts gemaakt.

Sinds kort is Jessica bij het team sociale media gekomen. Zij is een getalenteerd grafisch persoon met ervaring in de sociale media. Zij heeft de grootste grafische taak overgenomen, waardoor ik mij bezig houdt met het schrijven van de beschrijvingen van de posts. Daarnaast probeer ik voor content te zorgen door screenshots of beelden die mensen in de Discord plaatsen. Ook probeer ik zo veel mogelijk in call te zitten als ik de tijd daarvoor heb.
Wat vind je zo leuk aan de community van Shadowzone Gaming?

Ik vind het erg leuk dat wij op persoonlijk vlak goed connecten met iedereen. Het maakt niet uit wat voor achtergrond je hebt of in wat voor games je geïnteresseerd bent, er is geen toxic afbakening. Ook blijft het niet enkel online, maar zijn er LAN-party's. Er zijn niet veel community's waar je na een week in call al uitgenodigd bent om deel te nemen aan de evenementen.

Ook vind ik het fijn dat Shadowzone op een professionele manier wordt aangepakt. Het is een officiële vereniging die de sweet spot tussen professioneel en vriendschappelijk gevonden heeft.
Wat zou je willen zeggen aan nieuwe spelers binnen Shadowzone Gaming?

Aarzel zeker niet om eens een voicecall te joinen! De sociale interacties zijn namelijk de kern van Shadowzone. Kom ook eens naar een evenement. Helaas ben ik zelf nooit bij een event geweest, want ik moet uit België komen en moet daar de tijd voor vrijmaken.

Voor nieuwe spelers heb ik de volgende tip: Kijk zeker en vast eens naar de sociale media van Shadowzone en scroll eens naar beneden om te zien waar Shadowzone vandaan komt en hoe het vroeger was.
Wat zou je graag nog willen zien in de toekomst van Shadowzone Gaming?

In de toekomst zou ik zeker eens een internationaal evenement willen zien, waar ik ook aanwezig kan zijn. Ook zie ik graag een community met iets meer games. Het is duidelijk dat er een aantal games zijn waar Shadowzone veel spelers op heeft, maar er zijn ook games waar Shadowzone nog niet actief op is. Een voorbeeld hiervan is Valorant, daar is weinig representatie vanuit Shadowzone.

Daarnaast zou ik het natuurlijk ook heel leuk vinden als er meer Belgische spelers zouden zijn.
Wil je zelf nog iets toevoegen?

Een dikke pluim voor iedereen van team social media. Er is weinig appreciatie voor mensen die hard werken, omdat het allemaal achter de schermen gebeurd. Zeker en vast dank je wel aan iedereen die hier aan mee werkt. En bedankt voor de community die wij al jaren zijn, ik hoop dat het zo mag blijven.