Shadowzone Gaming - Meet the Member: Arco de Boer

​Profiel: Naam: Arco de Boer, Game naam: Matthijsboog, Leeftijd: 19 jaar, Studie: (Toekomstig) student Werktuigbouwkunde

 · 3 min read

​Profiel

Naam: Arco de Boer

Game naam: Matthijsboog

Leeftijd: 19 jaar

Studie: (Toekomstig)

student Werktuigbouwkunde


Wat zijn je hobby's en wat doe je graag in het dagelijks leven?

Ik ben dit studiejaar begonnen met de studie Electrical Engineering aan TU Eindhoven, maar ben hiermee gestopt omdat ik het veel te abstract vond. De tijd die ik nu heb besteed ik aan drie baantjes. Ik geef bijles en huiswerkbegeleiding op een middelbare school, werk een paar weken bij de Action en verhelp computerproblemen bij kleine bedrijven en particulieren. Buiten werktijd heb ik een hobby aan het maken en aanpassen van toetsenborden. Als ik voor de verandering niet daarmee bezig ben dan hou ik me bezig met gamen of badminton. Ook ben ik zo nu en dan te vinden bij de lokale scouting vereniging. Volgend schooljaar ben ik weer van plan om te gaan studeren. Ik begin dan aan de studie Werktuigbouwkunde aan TU Delft.
Sinds wanneer zit je bij Shadowzone Gaming?

Sinds 23 januari 2020 ben ik in de Discord server van Shadowzone te vinden. Ik was voor die tijd het type persoon dat in van die vage Discord servers zat zoals besproken in een eerdere blogpost. Ik hielp die servers voornamelijk met het instellen en beheren van de servers, voornamlijk op de achtergrond. In die periode maakte Shadowzone Gaming de overstap van TeamSpeak 3 naar Discord en dus waren ze aan het uitzoeken hoe ze een Discord server het beste konden indelen en beheren. Jordy is op verkenning gegaan bij andere Discord servers en heeft mij zo ontmoet. Hij heeft me toen uitgenodigd om Shadowzone te helpen met het opzetten van een Discord server. In het begin was ik voornamelijk achter de schermen te vinden en had ik vrijwel geen interactie met de actieve spelers, maar ik groeide langzaam de community in en ben momenteel bijna dagelijks in de voice channels te vinden. Het eerste event waar ik aan deelnam was voor mij echt de katalysator, omdat ik daar heel makkelijk iedereen leerde kennen en een band kon opbouwen.
Wat vind je zo leuk aan de community van Shadowzone Gaming?

In tegenstelling tot veel andere community's heb ik hier nooit het gevoel gehad dat er zogenaamde 'gatekeepers' (mensen die niet heel enthousiast zijn over nieuwkomers) zijn. Ongeacht of ik de leden wel of niet kende voelde ik me altijd welkom. En door het breed scala aan technische mensen kun je altijd wel iemand vinden die je kan helpen als je ergens niet uitkomt. Ook kun je binnen Shadowzone openlijk kritiek uiten op het bestuur en mag je je openlijk uitspreken over wat je denkt over de gang van zaken. Iets wat binnen de meeste community's helaas niet mogelijk is.​
Wat zou je willen zeggen aan nieuwe spelers binnen Shadowzone Gaming?

Kom vooral eens een keertje een praatje maken in een van de voice chats en speel met ons mee! Gebruik maken van de voice chats is gratis en mocht je het toch niet bevallen dan heb je hooguit een paar uurtjes van je tijd verloren. En mocht je het toch leuk vinden? Dan hoef je niet meer verder te zoeken voor een community, want bij ons zijn iedere dag wel mensen online.
Hoe vervul jij jouw rol binnen sectie ICT?

In de Discord server ben ik er voornamelijk om de fouten die Jordy maakt op te lossen. Dat doe ik al sinds de eerste week dat ik hier zit. Ook denk ik mee over wat de server handiger of overzichtelijker zou kunnen maken in gebruik, zodat ook de minder technische leden makkelijk gebruik kunnen maken van de server. Verder kan ik ook altijd ingrijpen met modereren, maar gelukkig is dat zelden nodig.
Wat zou je graag nog willen zien in de toekomst van Shadowzone Gaming?

Meer mensen die een of meerdere custom toetsenbord(en) hebben.
Wil je zelf nog iets toevoegen?

Keeb goes *clack* *clack*